150j Rozen Verschuren

Verschuren Rozenkwekers 150-jarig Jubileum 2025

Voor een doorwinterde rozenliefhebber is deze naam geen onbekende rozenkweker. Ik was dan ook aangenaam verrast een mailing met enkele vragen incluis te mogen ontvangen. De mail luidde als volgt:

Goede middag,

Volgend jaar hopen wij als Verschuren Rozenkwekers ons 150-jarig bestaan te vieren. Er lopen al diverse trajecten, waarvoor wij de hulp van rozenliefhebbers in willen roepen. In de 150 jaar dat generaties Verschuren rozen gekweekt hebben, komen we tot een aantal van 195 geverifieerde rozen, waarvan we niet altijd weten of en waar deze rozen nog te vinden zijn. Wereldwijd zijn we nu bezig om zo veel mogelijk Verschuren rozen te achterhalen. Graag zouden we foto’s ontvangen van onze rozen, enerzijds om ze te archiveren, anderzijds om ze te voegen bij ons overzicht van rozen.

Misschien is er zelfs sprake van de uitgave van een boek met daarin onze rozenkwekersfamilie geschiedenis, maar daarover zijn de meningen nog verdeeld.
Dankzeggend verblijf ik,

Met vriendelijke groet, Jacques Verschuren QEP ABIPP

Ik vraag dan ook aan onze leden of ze in hun tuin rozen van Verschuren hebben en indien ja of ze ons dan enkele foto’s ervan kunnen bezorgen. We zullen ze dan verzamelen en doorgeven aan Jacques Verschuren

Met vriendelijke groeten,

Oyen Michel,

List-of-known-Verschuren-Roses-since-1875.pdf

×