To Do’s Lente 2020

LA VIE EN ROSE IN DE ROZENTUIN!
 
NEEM METEEN EEN GOEDE START
De winter loopt op zijn laatste benen.  Maart is de eerste drukke tuinmaand in het nieuwe kalenderjaar 2020. Het is dus nu het moment om u een eerste keer in uw rozentuin aan het werk te zetten.  Het is immers heel belangrijk dat uw rozelaars meteen goed heropleven na een welverdiende rustpauze.
BESCHERMING
Verwijder de winterbedekking van meest vorstgevoelige rozenstruiken. Wacht er niet te lang mee, maar laat de bedekking nog in de buurt liggen, want niemand kan voorspellen of koning winter nog aan een huiverend achterhoedegevecht begint.
SNOEI VAN JE ROZEN.
De ideale periode in de laagvlakte is de eerste helft van de maand. Woon of tuinier je in koudere streken dan kan dat nog wachten. Een strikte tijd is voor deze en andere werkzaamheden niet aan te geven. Tuinieren is geen exacte wetenschap.
TIP!
Wanneer je de forsythia ziet bloeien kan je met gerust hart met je snoeischaar uw rozen bewerken. Workshops snoeien Kijk op onze rubriek ACTIVITEITEN / workshops  Waar? | Wanneer er workshops worden gegeven door onze ervaren lesgevers.