Werkzaamheden

Beste rozenliefhebbers,

Hoewel rozen geurig, delicaat,romantisch en mooi zijn om naar te kijken, hebben ze ook wat aandacht nodig. We trachten op deze pagina u wegwijs te maken van de werkzaamheden zeg maar de To Do’s zijn per seizoen .

Rozen zijn dus  zeer aangename planten waar je heel wat mee kan doen op voorwaarde dat je er toch de nodige tijd voor uittrekt om ze naar behoren te verzorgen! Je aandacht zullen ze ruimschoots goedmaken.

Je kunt rozenbottels gebruiken om er van alles mee te maken, van kruidenthee tot jam, tot zelfgemaakte schoonheidsbehandelingen. Rozenblaadjes kunnen over een bed worden verspreid of in een kaarslichtbad worden gesprenkeld, en natuurlijk zal een vaas met rozen vers uit uw tuin elke kamer onmiddellijk opvrolijken.

Overweeg om je eigen ”rozentuintje” aan te leggen om te genieten van alle voordelen van deze prachtige ‘Koningin der bloemen’.

Rozen houden van zon en een luchtige standplaats. Perken of randen die aan de noordkant liggen zijn te koud.. Rozen gedijen dus best in de volle zon, dus zoek een plek in uw tuin die veel +/- 6-8u zonlicht ter beschikking krijgen. Hoewel rozen droogte resistent zijn, doen ze het goed in een vochtige en toch goed doorlatende grond. Vermijd plaatsen die stilstaand water of plassen aantrekken. Dit is nefast voor de rozen.

De Tuinman