Avonturenberg Naambordje

Rozentuin krijgt naambordje - Beringen
De rozen op de Avonturenberg bloeien al een tijdje heel mooi. Het was in 2017 dat de eerste rozen werden aangeplant. Tijdens zijn wandelingen op de Avonturenberg merkte Michel Oyen, voorzitter van ‘De Rozenkring’, op dat er spontaan ‘hondsrozen’ bloeiden op deze plek. Dit bracht hem op het idee om aan de stad voor te stellen om ook andere oude, winterharde rozensoorten aan te planten. Na groen licht van de stad en een grondige analyse van de bodem werden in 2017 de eerste rozen aangekocht en vervolgens aangeplant door de medewerkers van ‘De Rozenkring’. Vervolgens werden de rozen van de juiste zorgen voorzien. De resultaten van deze inspanningen worden ondertussen zichtbaar. Gedreven door dit succes kocht de stad dit jaar bijkomende planten aan die ondertussen ook reeds een plaats hebben gekregen op de Avonturenberg. 
Schepen van recreatie en participatie Jessie De Weyer: “Het werd hoog tijd dat onze partners ook eens in de bloemetjes werden gezet. Onze wandelaars op de Avonturenberg kunnen genieten van prachtig bloeiende rozen. Dit project is een prima voorbeeld van efficiënte participatie en toont dat we, om mooie kleinschalige projecten te kunnen realiseren, samenwerking met creatieve en enthousiaste mensen zoals Michel moeten stimuleren”.
 
foto reportage inhuldiging | receptie

Freelance medewerker beeldmateriaal
Tielens Dany

PERSARTIKEL Het Belang van Limburg