Workshop 1 Radicale Snoei Heesterroos 2023

De workshops zijn weer begonnen! Inschrijvingen Wanneer u een van deze workshops wilt meemaken, kan je je vanaf heden op de inschrijflijst laten plaatsen door middel van een email naar: info@derozenkring.be Na inschrijving worden je de verdere details per mail toegestuurd. Zaterdag 25 februari 2023 Radicale verjonging snoei van een heesterroos verjongingsnoei heesterroos | indien…

Drielingen

Rozenseizoen | voorjaar 2021 Nieuwe slapende ogen Heb je tijden je rondgang ook gemerkt dat er op enkele plaatsen zich twee of drie ogen ontwikkelen uit een slapend oog op de bladrand? To Do’s We verwijderen  met duim en wijsvinger de twee zwakste uitlopers als ze voldoende groot zijn.Enige voorzichtigheid is geboden ! De jonge spruitjes…

Jobs in autumn

Rozen onderhoud in de herfst Als je je rozen in de herfst goed verzorgt, komen ze veilig de winter door, blijven gezond, krachtig en hebben voldoende energie om je te bedelven onder de bloemen volgend jaar. Terugknippen ≠ Snoeien Lange takken van heester-, klimrozen en perkrozen dien je in de herfst terug in te korten….

Mycorrhiza = Natuurlijke schakel tussen plant en bodem.

<——TERUG ROOTGROW – ONDERGRONDSE BONDGENOOT VAN ROZEN  Rozen hebben net zoals veel andere planten van nature bepaalde bodemschimmels nodig om goed te kunnen gedijen. Deze zogenoemde Mycorrhiza-schimmels vergroeien met de plantenwortel tot wederzijds nut. In verstoorde en uitgeputte bodems, maar ook in potgrond, zijn deze schimmels niet of onvoldoende aanwezig, wat tot groeiproblemen en uitval…

SNOEIEN VAN PERKROZEN

SNOEIEN VAN PERKROZEN Waarom ?  Stimuleren van de slapende ogen Verjongen van de struik Mooier uitzicht Meer bloemen in de zomerSnoeien doet groeien Wanneer ? Algemene regel: rond 15 maart of na de vorstperiode Snoei nooit  als  het  hout nog bevroren is In grote rozentuinen  kan al  van  half februari gesnoeid wordenenkel de minder vorstgevoelige soorten…

Rozen bemesten & rozenmest!

Rozen bemesten & rozenmest! Rozen kunnen zich enkel ten volle ontwikkelen en ons van een ware bloemenpracht voorzien  indien we een strak en weldoordacht bemestingsplan toepassen. Rozenmest Nieuw aangeplante rozen voorzien we uitsluitend van organische bemesting. Beendermeel, zuivere kwaliteitsvolle compost, goed oud verteerd mest (runder- en paardenmest) zijn uitstekend geschikt als voedingsbodem voor de rozen….

Wanneer mest gif wordt @ your rosegarden!

Wanneer mest gif wordt in je rozen-plantenborders In elke verwoede rozenliefhebber en tuineigenaar komt het stukje DNA competitiebeest ergens wel naar boven. Als het erom gaat een nóg grotere bloemenpracht, maar vooral gezonde planten te hebben, dan is het toedienen van een organische bemesting onontbeerlijk. Lopen er paarden of koeien bij u in de buurt?…