Klimrozen

<------Terug

klimrozen

Klimrozen dienen om muren, pergola’s of schuttingen te laten begroeien. Gezien ze niet zelf klimmen, dienen de takken aangebonden te worden. Er zijn verschillende types en bloemvormen en er is een onderscheid te maken tussen eenmaal (liaanrozen), hoofdzakelijk in juni, bloeiende en tot oktober doorbloeiende klimrozen. Ze kunnen metershoog worden maar de moderne doorbloeiers blijven iets lager en zijn ook toepasbaar in kleinere tuinen. Vaak hebben klimrozen mooie heldere kleuren en zijn ze goed bestand tegen ziekten. Klimrozen worden na de winter, op vorstvrije dagen, gesnoeid. Liaanrozen of boomklimmers kunnen na de bloei worden gesnoeid. Het volstaat ook enkel de zieke of overtollige takken weg te nemen. Bij grootbloemige klimrozen worden, na het tweede of derde jaar van aanplanting, in het vroege voorjaar de zijtakken op de leggers ingekort op 3 cm à 5 cm.

Oudere klimrozen

Wil je nog meer lezen over Klimrozen dan klik je op 

Klimrozen voor je verticale tuin!

veel surf en leesplezier