Ramblers

<------Terug

Ramblerrozen zijn pas in het begin van de 19e eeuw ontstaan. De meeste Rambler bloeit slechts eenmaal per jaar, meestal in juni. Ze kunnen meer dan 10 meter hoog worden, daarom kan men ze goed in bomen laten groeien. De bloemen weelderig  en in talloze kleine bloemen. De takken zijn meestal zacht, erg lang en buigzaam. Sommige soorten groeien sterk bossig. Men zeg ook dat ze een kruipende wilde roos is. Sommige  ramblers zijn zelfs geschikt voor noordelijke kanten.

Deze rozen zijn goede klimmers. R.wichuraiana is zo een roos. Ze  komen uit Azië komen.

Ze werden hier al vlug erg populair. Zeker omdat ze goed zijn om in bomen te laten groeien.

Ayrshirerozen

 Deze variëteit zijn ramblerrozen. Waarschijnlijk ontstaan in Schotland, mogelijk uit een kruising met sempervirensionen. Ze hebben geen herbloei. Het zijn goede krachtige Klimmers.