Rozenbottels

<------Terug Rozenbottels De bottel is een schijnvrucht, de vruchtbeginsels zijn niet vergroeid maar zitten in de bottelt. Het zaad zit in de bottel maar kan soms ook er boven op liggen. Ze staan meestal in groepjes bijeen. Volgens de variëteit van de roos kan de vorm bottel flesvormig of rond tot langwerpig zijn. Ook kan de kleur van de rozenbottel volgens de variëteit van de roos, oranje, rood, zwart of purper zijn. De rozenbottel bevat veel vitaminen c. Men kan van de rozenbottel Jam (cofituur), wijn enzo mee bereiden. De rozenbottel zijn voor de vogels een goede vrucht om de winter mee door te komen.

ADR-ROZEN

Albarozen

Ayshireroos

Bourbonroos

Boursaulroos

Caninaroos

Centifoliaroos

Chinahybride

Damascenerroos

Egelantierroos

Floriabundaroos

Foetidahybride

Gallicaroos

Heersteroos

Klimmers

Kordisiiroos

Mosroos

Multiflorihybride

Muschatahybride

Muskushybride

Nitidahybride

Nutkanahybride

Perkroos

Pimpernellifolia

Portlandroos

Rambler

 

Remontanthybride

Rugosa

 

Species

Spinossina

Struikroos